De warmte van de zon op je huid, vogels die vrolijk tjilpen, de zon die alle kleuren oplicht en de natuur die weer tot bloei komt. Nog even en de lente toont ons weer een rijk kleurenpalet!

De natuur heeft haar eigen tempo
Dit jaar wachten we langer dan normaal op de intrede van de lente. Dit kunnen we helaas niet beïnvloeden, de natuur heeft haar eigen tempo. Waar je wel invloed op hebt is het kleurenpalet van je interieur. Dit betekent dat je het lentegevoel ook alvast in huis kan halen. Iedereen heeft zo zijn eigen specifieke kleurassociatie bij de lente. Laat je hierdoor inspireren bij de kleurkeuze voor je interieur, dan zal je het ultieme lentegevoel ervaren.

Kleuradvies interieur Lotsofcolor lente

Lente kleurinspiratie
In het begin van de lente zijn de kleuren nog pril. Denk maar aan de lila krokussen, het witte sneeuwklokje, het frisse jonge groen van nieuwe planten en het blauwe druifje. En straks volgt ook de lichtroze bloesem die weer aan de bomen verschijnt. In huis kan je bijvoorbeeld kiezen voor deze zachte pastelkleuren met een fris en vriendelijk karakter, hier en daar aangevuld met een wat feller accent voor wat meer pit. Denk maar aan de kleurrijke tulpen in dit seizoen.

Kleuradvies interieur Lotsofcolor lente

Breng het voorjaar in huis
In deze woning is gekozen voor een warme zachtroze perzikkleur en daartegenover een iets koelere grijstint waar een vleugje groen in zit voor het contrast (rood en groen liggen tegenover elkaar in de kleurencirkel, ook wel complementair genoemd, en versterken elkaar). Op het moment van advies was de woning net gestuukt en nog helemaal leeg. De mintgroene kleur van de banken is meegenomen in het advies en komt mooi uit tegen de roze perzikkleurige wand. Ook de witte vitrinekast en de witglanzende eettafel waren al uitgekozen. Tegen een witte muur waren deze meubels volledig weggevallen. Door de wanden een kleur te geven komen de witte meubels beter tot hun recht.
Al die pastelkleuren samen kunnen het wat soft maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor accessoires die feller van kleur zijn. In deze woning zie je dat het de geel/groene kussens en de poef zijn die voor wat pit zorgen en het geheel net iets spannender maken.

Kleuradvies interieur Lotsofcolor lente

Laat je inspireren door de kleuren van de natuur in het voorjaar en start in huis alvast met de lente!

Nog meer inspiratie nodig? Schrijf je hier in en ontvang gratis 10 kleurtips voor je interieur. Zo weet je precies welke kleur je moet kiezen voor het gewenste resultaat.

Liever een kleuradvies dat afgestemd is op jouw persoonlijke wensen en interieur? Bel voor het maken van een afspraak naar 06-14371237 of stuur een email naar inf@lotsofcolor.nl ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *