Heb je er wel eens bij stil gestaan dat waar je je mee omringt van invloed is op hoe je je voelt? Dat alle vormen, kleuren en materialen hun eigen uitwerking hebben op jouw gemoedstoestand? En dat dus ook de hoeveelheid spullen om je heen meetelt bij hoe jij de ruimte om je heen ervaart. Veel accessoires en attributen zorgen voor veel ruis op de lijn, zoals ik dat altijd omschrijf. En dat kan onbewust voor een energielek zorgen.

Keuzestress
In mijn werk ben ik soms ook een beetje ‘coach’. Sfeercoach noemen ze me dan ? Het gebeurt regelmatig dat mijn klanten door de hoeveelheid spullen en keuzestress het overzicht niet meer hebben. Er zijn dan veel te veel spullen in de ruimte en ze kunnen er moeilijk afstand van nemen. Het zijn accessoires of gebruiksvoorwerpen met een verhaal. Of ze hebben het nodig voor hun werk wanneer het om een coach-/praktijkruimte gaat. Wat ik ook wel zie gebeuren is dat ze niet kunnen kiezen uit al het moois dat er in de winkels te krijgen is. Waarop ze besluiten om dan maar van alles wat aan te schaffen en dit overal uit te stallen. Zo slibt de ruimte ongemerkt vol en zien ze door de bomen het bos niet meer. Ze ervaren voortdurend ‘ruis’ om zich heen.

Less is more.
En dan kom ik vaak in beeld; “want Lotte haar interieurontwerpen zijn altijd zo rustig én sfeervol” is wat ik vaak hoor ?? Wat ik graag toepas is ‘less is more’. Kies bewust voor een paar mooie, bijzondere items en wees hier echt kritisch in. Door selectief te werk te gaan, komen ze straks extra goed tot hun recht. Als hulpje bij je keuze kan je jezelf de volgende vraag stellen: Wat past bij mij? Of een andere fijne vraag is: Waar word ik blij van? Of eigenlijk is dat dé belangrijkste vraag. Je hart weet het namelijk! In een splitsecond. ? ‘Word ik hier blij van?’ Voel maar! Nu weet je intuïtief wat mag blijven of wat je kunt aanschaffen en wat echt bij jou past.

Visuele rust.
En wat doe je dan met al die overige spullen, accessoires en attributen? Investeer in mooie en praktische opbergruimte om zo visuele rust te creëren. Kies voor mooie kasten of maatwerkmeubels waar je de rommelige en minder mooie spullen in opbergt. Zorg voor een praktische indeling en prop ze niet overvol. Zo voorkom je irritatie en de bekende valkuil om iets toch maar even op of naast de kast te parkeren.

Quick fix of duurzame oplossing.
Neem de tijd om van jouw eigen plek een rustig, mooi en sfeervol geheel te maken. Ga grondig en stap voor stap te werk. Investeer in mooie accessoires en opbergmeubels. Een ‘quick fix’ is geen duurzame oplossing en zorgt ervoor dat je in korte tijd weer opnieuw kan beginnen.

Kan je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens bij mijn ‘Hemel op aarde traject’. Ik help je met liefde om een eigen fijne plek te creëren waar je rust en helderheid om je heen ervaart.

Kleurrijke groet,

Lotte

“Volg je gevoel, creëer jouw sfeer”.