Een paar weken geleden kreeg ik op een event de vraag wat ik coaches, therapeuten en artsen te geven heb en waarom ik om ze geef. Omdat dit artikel in het teken staat van geven en ontvangen lijkt het mij een mooie gelegenheid om dit hier met je te delen.

Of je nu als coach, therapeut of arts werkt of een aanverwant beroep hebt, je bent er om mensen te helpen. Je maakt het leven van je cliënten een stukje lichter, mooier, draaglijker, gelukkiger. En je hebt ze veel, heel veel te geven. Jij bent van grote waarde in hun leven en daar wil ik dolgraag mijn steentje aan bijdragen en onderdeel van zijn, zodat jij nog meer mensen van dienst kunt zijn!

Ik kom uit een gezin waarin iedereen werkzaam is in de zorg. Ondanks dat ik het verzorgende in mij had en ik altijd geïnteresseerd ben geweest in ieders welzijn, heb ik lange tijd het gevoel gehad dat dit niet mijn weg was. Totdat ik ontdekte dat het mijn missie is om met een prettige en inspirerende omgeving bij te dragen aan het welzijn van mensen die fysiek of psychisch uit balans zijn. En opeens viel alles op zijn plek!

Niets is mooier dan bijdragen aan een wereld waarin mensen zich goed en op hun gemak voelen, kunnen genieten van de schoonheid om hen heen en daardoor beter in hun vel zitten. In onderstaand artikel deel ik graag de voordelen met je die een inspirerende praktijkinrichting heeft op jou en je cliënten.

Zorg voor je praktijkinrichting is zorg voor je cliënt en voor jezelf!

Coaches, therapeuten, artsen en dienstverleners in aanverwante beroepen hebben hun cliënten veel te geven. Een goede gezondheid, minder pijn, een gelukkiger leven, meer energie, persoonlijke groei. Stuk voor stuk van grote waarde voor je cliënten. Tegelijkertijd ontvang je ook veel moois. Cliënten zijn je dankbaar voor je hulp en luisterend oor, doordat ze zich na een behandeling of sessie beduidend beter voelen en weer lekker in hun vel zitten. En als je je cliënten goed hebt kunnen helpen, geeft jou dat voldoening en een dankbaar gevoel.

Quote geven en ontvangenOm te kunnen blijven helpen en geven is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Wanneer je je goed voelt, kun je optimaal blijven presteren en heb je genoeg energie om je cliënten te helpen. Een inspirerende en sfeervol ingerichte praktijk heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand, je stresslevel en je energievoorraad. De sfeer, kleuren, materialen, vormen, het licht en de ruimtebeleving hebben allen hun invloed op ons, zowel fysiek, psychisch als emotioneel en kunnen je, mits goed toegepast, helpen en ondersteunen in je werk.

Door bewust keuzes te maken t.a.v. je praktijkinrichting, ontstaat er een positieve invloed op de gemoedstoestand en beleving van jou en je cliënten. Nu is het zo dat wij onze omgeving voornamelijk onbewust ervaren. Als je je in een ruimte bevindt en je krijgt achteraf vragen over je herinnering aan de kleuren, vormen, materialen etc. dan zal je, en de meeste mensen, hier geen juist antwoord op hebben. Maar als je vraagt ‘Hoe was de sfeer?’ dan heeft ieder hier een eigen mening en idee over. Ons bewustzijn, maar vooral ons onderbewustzijn vertaalt onze ervaring en beleving in gevoel en emotie en geeft ons hier dus antwoord op.

Ook al zijn we ons dan niet altijd bewust van de invloed die onze omgeving op ons heeft, onbewust vinden er allerlei processen plaats. Dit betekent dat het heel belangrijk is om aandacht te besteden aan de inrichting van je praktijk- en wachtruimte.

De voordelen van een inspirerende praktijkinrichting voor jou als coach, therapeut of arts:

• Je gaat dagelijks met plezier aan het werk in je praktijk En als je je goed voelt, presteer je ook beter, wat voldoening en energie geeft en tevreden klanten oplevert!
• Tijdens heftige emoties of stressvolle gebeurtenissen is je praktijkruimte een veilige omgeving waar je je vertrouwd en op je gemak voelt.
• Je praktijk is een ruimte waarin je je kunt opladen en ontspannen na een pittig gesprek of een intensieve behandeling
• Met een positieve beleving en een goed imago zorg je voor tevreden cliënten die graag bij je terugkomen en hun prettige ervaring met anderen zullen delen.

De voordelen van een inspirerende praktijkinrichting voor je cliënten:

Cliënten voelen zich welkom in een sfeervolle en professioneel ingerichte praktijk.
• De inspirerende omgeving maakt je cliënten kalmer en meditatiever waardoor ze beter kunnen ontspannen, dit heeft een positief effect op de behandelresultaten.
• Tijdens heftige emoties of stressvolle gebeurtenissen bied je praktijk je cliënten een veilige en behaaglijke omgeving.
• Door de prettige omgeving en de positieve beleving in je praktijk zijn je cliënten voorafgaand aan de behandeling minder gespannen en is de drempel om hulp te vragen kleiner.

Zorg voor je praktijkinrichting is zorg voor je cliënt en voor jezelf! Doe er je voordeel mee!

Wil jij ook een sfeervolle en professioneel ingerichte praktijk- en wachtruimte? Download hier het gratis e-book ‘5-stappenplan voor een inspirerende praktijk en wachtruimte’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *