Wil je iedere dag met voldoende energie aan het werk in je praktijk? Wil je je goed kunnen concentreren? Wil je aan het eind van de dag niet uitgeblust zijn? En wil je je snel weer kunnen opladen tussen de afspraken door?

In dit artikel vind je dé ingrediënten voor een energiek werkklimaat in je praktijk.

Je herkent vast wel het gevoel dat je na een intensieve behandeling of een pittig gesprek vermoeid bent. Misschien zie je er zelfs wel tegenop om de volgende cliënt al direct te ontvangen. Wellicht merk je gedurende de dag dat je je minder goed kunt concentreren. Of kan je je moeilijk ontspannen in je praktijkruimte.

Wanneer je niet genoeg energie hebt, gaat alles moeizamer. Je bent minder productief en je kan je cliënten minder goed helpen. Je maakt meer fouten omdat je je niet goed kunt concentreren. En de communicatie met je cliënten loopt minder soepel. Je voelt je futloos en hebt aan het einde van de dag het gevoel dat je meer had kunnen doen en dat je er niet volledig hebt kunnen zijn voor je cliënten. Gelukkig kan je hier verandering in brengen en je praktijk zodanig inrichten dat je gedurende dag wel voldoende energie hebt en je fit voelt.

Energiegevers in je praktijkruimte en spreekkamer

Creëer visuele rust. Storende elementen in je omgeving, zoals een open kast waarin van alles staat opgesteld of stapels papierwerk die je nog moet uitzoeken, zorgen voor onrust of frustratie. Het kost je ongemerkt energie. Zorg voor visuele rust, zodat je niet wordt afgeleid en ontspannen kan werken.

Maak gebruik van kleuraccenten. Grote oppervlakten met felle kleuren zijn niet geschikt voor in een praktijk, door de te sterke uitwerking op je gemoedstoestand. Maar pittige kleuraccenten kunnen het juist heel goed doen. Feller gekleurde accessoires zorgen voor een oppepper en een dosis nieuwe energie. Vooral roze, rood, oranje en geel zijn energiegevers. Pas wel op dat het geen kakafonie aan kleuren wordt, hiermee zorg je namelijk juist voor visuele onrust.

Zorg voor voldoende daglicht in je praktijk. Het verbetert de gezondheid, de concentratie en daardoor ook de productiviteit. Daglicht is natuurlijk en wisselt voortdurend van kleur en intensiteit. Dit zorgt voor een aangename werksfeer en een prettige beleving in je praktijk.

Laad jezelf op met natuurfotografie. Kijken naar afbeeldingen van de natuur zorgt ervoor dat ons stressniveau daalt en onze energie toeneemt. We kunnen ons beter concentreren en ontspannen. Zorg voor een snelle dosis energie en voeg natuurfotografie toe aan je praktijk. Een paar minuten kijken naar een natuurfoto heeft al een positieve invloed op je energielevel.

Kies voor iets dat je inspireert. Waar krijg je een glimlach van op je gezicht? Wat maakt dat je je goed voelt? Omring je met dingen waar je blij van wordt en die je inspireren. Dit zorgt direct voor nieuwe energie en een goed gevoel.

Als alles klopt in een ruimte heb je geen last van onbewuste energievreters. Pas bovenstaande tips toe en je zult je energieker voelen in je praktijk. Dit heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand, productiviteit, concentratie, stressniveau, energielevel en je kunt er helemaal zijn voor je cliënten.

Welke elementen geven jou het meeste nieuwe energie in je praktijk? Laat hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *