De zomer is bij uitstek een periode om weer op te laden en nieuwe energie op te doen. Een periode waarin we ons meer dan anders ontspannen en tot rust komen. Het warme weer draagt zeker bij aan die ontspanning en ook de leuke uitstapjes die we maken, zorgen voor inspiratie en een relaxed gevoel. Het gevolg is dat we weer in balans komen en laat dat nu ook net de reden zijn waarom cliënten bij jou in de praktijk komen.

Als je geestelijke of lichamelijke klachten hebt, is het noodzaak om weer in balans te komen. Als coach, therapeut of arts staat dit centraal in je praktijk. Je helpt mensen weer lekker in hun vel te zitten en weer gezond te worden. Natuurlijk is de zomer ook voor jou een periode om de balans op te maken, te genieten van je vakantie en nieuwe plannen uit te werken nu het wat rustiger is in je praktijk. Hoe heerlijk is het dan om de zomer bij je binnen te halen op de dagen dat je wel cliënten ontvangt.

Ik deel graag mijn tips met jou om dat zomerse gevoel zo lang mogelijk vast te houden!

7 tips voor een zomergevoel in je praktijkruimte

Tip 1: Geel is de kleur van lichtkracht en energie.
Zelfs als je niet buiten bent, maar in een ruimte waar de zon naar binnen schijnt, werkt de zon nog positief op je in. Wie in een zonnige stemming is, is ontspannen en kan daardoor helderder denken. Weinig tot geen zon in je praktijk? Met de kleur geel breng je de zon in je praktijkruimte en zorg je voor een vrolijke, optimistische sfeer. Laat de kleur bijvoorbeeld terugkomen in een kunstwerk, bureau-accessoires of in een zachte tint op de wand.

Tip 2: Kleurrijke en geurende bloemen.
Pluk bijvoorbeeld een veldboeket. In de zomer staan de bermen vol bloemen. Verblijd jezelf en je cliënten af en toe met zo’n boeketje vrolijkheid, speels vermengd met grassen. Er zijn verspreid door Nederland ook diverse pluktuinen waar je terecht kunt. Geniet van de prachtige kleuren en heerlijke geuren!

Tip 3: Afbeeldingen van de natuur
Maak de natuur onderdeel van de belevingswereld in je praktijk. Een hele eenvoudige manier om de seizoenen terug te laten komen in je praktijk- en wachtruimte is door het toevoegen van natuurfoto’s. Bijvoorbeeld in de vorm van een kunstwerk of geprint op behang voor een specifieke wand. Bijkomend voordeel is dat onderzoek heeft uitgewezen dat stress en pijn afnemen door het kijken naar afbeeldingen van de natuur. Een paar minuten kijken naar natuurafbeeldingen is al voldoende om stress, angst en pijn te verminderen.

Tip 4: Zomerse kleuren
Heldere vrolijke tinten associëren we met de zomer, denk maar aan het geel van de boterbloem, het heldere rood van de klaproos en de intense lavendelblauwe kleur van de velden met lavendelbloemen in de Provence. Al deze stralende kleuren kun je toevoegen aan je praktijk- en wachtruimte, mits gedoseerd. Hoe feller en intenser de kleur, hoe meer aanwezig en hoe sterker het onze stemming beïnvloedt. Houd daar rekening mee bij je kleurkeuzes.

Tip 5: Verkoeling
Op warme dagen kunnen de verkoelende blauwtinten goed van pas komen. Door de associatie met water brengt blauw een heerlijke verkoeling op warme dagen. Denk bijvoorbeeld aan blauwe kussens, een blauwe stoel of een blauwe karaf. Nog een extra tip tegen de warmte; serveer je cliënten een verkoelende muntdrank of fris je zomerdrankjes op met vrolijke ijsblokjes met bijvoorbeeld eetbare bloemetjes.

Tip 6: De zomerdans van gordijnen
Kies voor frivole lichte stoffen als zijde, organza of dunne katoenen voile. Wanneer je op warme dagen de ramen open hebt staan, waait er een zwoele zomerwind en heb je gordijnen van een lichte stof, dan kan de voorstelling beginnen. Geniet van de golvende beweging van de stof en laat je meevoeren op de wind.

Tip 7: Vogelgeluiden
In de zomer is er meer verbinding tussen binnen en buiten en daardoor is ook het getjilp van vogels beter te horen in je praktijk. Laat dit getjilp vermengen met vogelgeluidjes van een CD en je creëert het ultieme buitengevoel.

Ik wens je een inspirerende zomer!

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om een zomergevoel in je praktijk te brengen. Laat me hieronder weten wat bij jou het ultieme zomergevoel oproept, ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *