Denk aan de herfst en je ziet de spectaculaire kleuren van herfstbladeren voor je. De natuur lijkt met een laatste stoot warmte nog één keer op te vlammen in rood, oranje, geel en goudachtige kleuren. De donkere en koude tijd is nu echt aangebroken, de dagen worden korter en de temperatuur daalt. Het daglicht neemt af en bij veel mensen zorgt dat voor een verminderde vitaliteit en levenslust.

De herfst is de tijd voor een mooie boswandeling. De bladeren van berken en kastanjes kleuren bijvoorbeeld geel, toverhazelaar en kornoelje krijgen oranje bladeren, de blaadjes van de wingerd worden rood en de esdoorn krijgt prachtige gevlamde bladeren waarin alle herfstkleuren tegelijk vertegenwoordigd zijn.

In de koude maanden van het jaar hebben we behoefte aan voelbare warmte. Ik deel graag mijn tips met jou voor meer energie, warmte en opgewektheid in je praktijkruimte en wachtkamer:

TIP 1: Warm welkomstdrankje
Wat doe jij om je cliënten een warm welkom te heten in je praktijk? In de koude herfst- en wintermaanden is er niets zo fijn als een warm welkomstdrankje te ontvangen bij binnenkomst. Het is heerlijk om jezelf op te warmen met een dampende kop thee, koffie of chocolademelk als je net uit de kou komt.

TIP 2: De vurige kleuren van de herfst zorgen voor warmte in je praktijk
Laat je inspireren door de rood, oranje, geel en goudachtige kleuren van de herfstbladeren en creëer met deze kleuren een aangenaam gevoel in je praktijk. Om deze warme tinten het best tot hun recht te laten komen, zorg je hier en daar voor contrast kleuren als blauw of groen. In de natuur steken de herfstkleuren ook het mooist af tegen een helder blauwe hemel en de omringende groen blijvende planten en bomen. Laat je omhullen door de warme tinten van de herfst.

Sfeerfoto herfsttips praktijkruimte

TIP 3: Natuurlijke materialen zorgen voor een behaaglijk gevoel
Met natuurlijke materialen als hout, bamboe, ruwe materialen en natuurlijke stoffen breng je ook warmte in je praktijk. Deze materialen zijn gemakkelijk toepasbaar in de vorm van meubels, vloer en accessoires. Of haal de natuur letterlijk naar binnen met een mooie herfsttak of verzamel gedroogde bladeren, eikels, dennenappels en kastanjes en presenteer deze in een mooie schaal. Ook hier geldt; zorg voor voldoende contrast om het spannend te houden en kies als aanvulling bijvoorbeeld voor glas, keramiek of metaal.

TIP 4: Kleed je praktijk aan met textiel
Kies voor natuurlijke stoffen als wol, vilt en linnen. Je praktijk oogt er zachter en behaaglijker door en het werkt ook nog eens geluiddempend, zeker als het om grote oppervlakten gaat zoals bijvoorbeeld bij gordijnen of een vloerkleed. Ook met zachte, kleurige plaids en kussens voeg je warmte toe aan je praktijk- en wachtruimte. Voordeel hiervan is dat je dit per seizoen makkelijk kunt wisselen zonder meteen je hele praktijk- en wachtruimte te veranderen. Varieer met glanzend en mat voor wat contrast. Naast de isolerende en geluiddempende eigenschappen van textiel, zorgt het aankleden van je praktijk met textiel ook voor comfort en een aangenaam gevoel.

TIP 5: Herfstlichtjes in de duisternis
Nu de dagen korter worden en het eerder donker is, gaan de lichten binnen eerder aan. In deze periode krijgen mensen als vanzelf meer behoefte aan zachte en warme sfeerverlichting. Kaarslicht is een hele prettige verlichting die past bij de sfeer van het najaar. Het vormt tevens een mooie aanvulling op de elektrische verlichting in je praktijk. Ook dimmers of warmere lampen doen het goed als sfeerverlichting. Zorg daarnaast ook voor functionele en duidelijke verlichting, vooral bij de entree en daar waar de behandeling of sessie plaatsvindt.

TIP 6: Herfstfoto’s als inspiratiemateriaal voor aan de wand
Kijken naar bomen en planten werkt ontspannend. Uit onderzoek blijkt dat het kijken naar afbeeldingen van de natuur een effectieve manier is om stress te reduceren, het prikkelt onze zintuigen en zorgt er ook voor dat we weer kunnen opladen. Kies voor herfstfoto’s met warme kleuren en vorm hiermee een mooie aanvulling op het al aanwezige kleurenpalet in de ruimte. Seizoen foto’s zijn tevens een hele eenvoudige manier om je praktijk van tijd tot tijd te veranderen. Je kunt ze het jaar erop weer gebruiken en door de afwisseling die plaatsvindt, wordt het nooit saai. In de webshop van Lotsofcolor heb je ruimte keuze uit seizoen foto’s, klik hier voor de selectie herfstfoto’s.

TIP 7: Zorg voor voldoende frisse lucht
Verkoudheidsvirussen blijven binnen langer leven, zeker als de verwarming hoog staat. De kans dat je buiten met een verkoudheidsvirus in aanraking komt is veel kleiner. Zorg regelmatig voor frisse lucht in je praktijk, door een paar keer per week je praktijk- en wachtruimte te luchten.

Ik wens je een warme en behaaglijke herfst!

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om warmte toe te voegen aan je praktijkruimte en wachtkamer. Laat me hieronder weten wat jou een warm gevoel geeft in je praktijk, ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *