Ik ben Lotte Veldt, oprichter van Lotsofcolor. Ik help artsen, therapeuten & coaches bij het realiseren van een sfeervolle & professionele praktijkinrichting. Een prettige omgeving die erop gericht is stress te verminderen en ontspanning te bevorderen, zodat ze dagelijks met plezier en energie aan het werk gaan, behandelresultaten van cliënten verbeteren en ze met een unieke beleving gemakkelijk nieuwe en tevreden cliënten aantrekken.

Ik geloof dat een omgeving die inspireert, voedt en prettig van sfeer is, bijdraagt aan het welbevinden van de arts, therapeut of coach én dat van de cliënt. Toen ik een aantal jaren geleden na een intensieve periode overspannen raakte, heb ik zelf ervaren dat verblijven in een inspirerende omgeving heel belangrijk is tijdens het herstelproces. Deze ervaring wil ik graag delen met artsen, therapeuten en coaches. Want hoe zorg je nu voor een omgeving die stress vermindert en ontspanning bevordert bij zowel de cliënt als de behandelaar?

Dat is best lastig. Ik merk dat veel artsen, therapeuten en coaches moeite hebben met het creëren van een behaaglijke, warme, veilige en sfeervolle omgeving die tegelijkertijd ook professionaliteit uitstraalt. De inrichting is nog vaak te onpersoonlijk, te zakelijk, te steriel en niet (heel) praktisch en efficiënt ingericht.

En daar wil ik verandering in brengen! Want ik vind het ongelooflijk belangrijk dat zowel de cliënt als de arts, therapeut of coach zich prettig en op z’n gemak voelt in de praktijk. Voor cliënten is het fijn als ze zich direct welkom voelen en spanning en stress verminderen zodat ze zich tijdens de behandeling makkelijker kunnen ontspannen en openstellen. Dit komt de behandelresultaten ten goede. Voor de arts, therapeut of coach is het heel belangrijk dat ze dagelijks met plezier en energie aan het werk gaan in hun praktijk en dat ze zich goed kunnen ontspannen, concentreren, efficiënt kunnen werken en zich weer kunnen opladen na intensieve gesprekken en behandelingen.

Ik kom uit een gezin, waarin iedereen werkzaam is in de zorg. Ondanks dat ik het verzorgende in mij had en ik altijd geïnteresseerd ben geweest in ieders welzijn, heb ik lange tijd het gevoel gehad dat dit niet mijn weg was. Totdat ik ontdekte dat het mijn missie is om met een inspirerende omgeving bij te dragen aan het welzijn van mensen die lichamelijk of geestelijk uit balans zijn. En opeens viel alles op zijn plek!

Waarom ik zo’n passie heb voor het creëren van een prettige omgeving? Niets is mooier dan bijdragen aan een wereld waarin mensen zich goed en op hun gemak voelen, kunnen genieten van de schoonheid om hen heen en daardoor beter in hun vel zitten. Zolang ik mij kan herinneren ben ik gevoelig voor indrukken uit mijn omgeving. Het zorgt ervoor dat ik een fijngevoeligheid heb ontwikkeld voor sfeer, kleur en ruimtebeleving. Een kritische succesfactor bij het geven van kleur- en interieuradviezen heb ik ontdekt. Klanten zeggen vaak over mij dat ik een goed gevoel heb voor sfeer en het combineren van kleuren, creatief ben, een groot inlevingsvermogen heb en praktisch ben ingesteld.

Doordat ik al 14 jaar intensief met kleuren, sferen en materialen werk, heb ik een goed getraind oog. Op mijn 17de startte ik met de opleiding Textielvormgeving aan de Kunstacademie, waarna ik ruim 5 jaar als zelfstandig textielvormgever heb gewerkt. Bij de Nederlandse Kleurenschool heb ik mij vervolgens verdiept in kleurtoepassing in de gezondheidszorg. Waardevolle kennis en ervaring die ik met Lotsofcolor inzet bij het ontwerpen en geven van adviezen in praktijk- en wachtruimtes.

Mijn inspiratie vind ik in de natuur. Ik vind het heerlijk om met mijn camera door de natuur te wandelen en bijzondere composities vast te leggen. Dit is voor mij pure ontspanning. Het geeft nieuwe energie en is echt een manier om mijzelf weer op te laden. Deze passie voor natuurfotografie heb ik mooi kunnen integreren in mijn werk.Een paar minuten kijken naar natuurafbeeldingen is namelijk al voldoende om vermoeidheid, stress, angst en pijn te verminderen. Een gedeelte uit mijn collectie natuurfoto’s is te bestellen via de webshop van Lotsofcolor en is geschikt inspiratiemateriaal voor aan de wand in je praktijkruimte of wachtkamer.

Daarnaast word ik ook erg blij van:
• Reizen en andere culturen ontdekken. Samen met mijn vriend heb ik o.a. rondgereisd door Costa Rica, Nicaragua, Panama, Thailand, Laos en Cambodja.
• Mooie kleurcombinaties en sfeerbeelden.
• Gezellig samen zijn en lekker eten met dierbare familie en vrienden.

Hoe kan ik je helpen? Een sfeervolle en professioneel ingerichte praktijk is heel belangrijk als je dagelijks met genoeg energie, plezier en efficiëntie je werk wilt doen. En natuurlijk is het ook van belang dat je aandacht aan je praktijkinrichting besteedt als je je cliënten een fijne omgeving wilt bieden tijdens de behandeling of sessie. Met een unieke beleving en een positief imago onderscheid je je bovendien in de markt en trekt daardoor met gemak nieuwe en tevreden cliënten aan.

Wil jij ook een sfeervolle en professionele praktijkinrichting? Ga dan direct aan de slag met mijn gratis e-book ‘5-stappenplan voor een inspirerende praktijk- en wachtruimte’! Ook ontvang je dan mijn maandelijkse e-zine met praktische tips en inspiratie voor je ideale praktijkinrichting.

Wat anderen zeggen over mij

‘De aanpak van Lotte is vakkundig, afgestemd, praktisch en verfrissend. Echt een aanrader om Lotte om advies te vragen!’
Brecht Rutgers van der Loeff – psychosociaal therapeut.

‘Lotte heeft mij geweldig geholpen en geïnspireerd bij het kiezen van de kleuren van mijn praktijkruimte. Lotte heeft precies aangevoeld wat past in deze ruimte!’
Marga Gooren – Aqua & Lime Health Coaching

‘Lotte wist eigenlijk in één oogopslag wat het beste past in deze behandelruimte. Het is precies de goede sfeer om voetreflexologie-behandelingen te geven. Mijn cliënten ervaren dit ook!’
B. van Groeningen – Voetreflexologiepraktijk Haarlem

‘Lotte is erg betrokken, houdt goed rekening met mijn wensen en neemt de tijd. Het resultaat is echt fantastisch geworden.’
Esther Giezen – Logopediepraktijk Velsen

‘Lotte hielp mij om te bepalen welke sfeer mij kan ondersteunen in mijn werk. Ze deed dat met gemak en geduld, en vooral met hartelijke aandacht.’
Christine van der Stoel – Zijnderwijs coaching, training & workshops

‘Lotte kan zich heel goed in de ander inleven waardoor ze goed begreep wat mijn wensen waren. Ze is perfectionistisch en heel enthousiast. Echt een aanrader !!!!’
Ilse Nicola – Ruimte voor Balans

Lees hier hoe ik je verder kan helpen met mijn diensten.